door Aad Weber

Via de bekende tafeltennisser Barry Weyers zijn wij eind vorig jaar in contact gekomen met een tweetal verenigingen t.w. TOGB uit Berkel en Rodenrijs en Dordrecht om met elkaar een informeel toernooi  voor veteranen te organiseren, daar onze drie verenigingen over een groot aantal spelers en speelsters in die leeftijdscategorie beschikken...

Daar Alexandria de initiatiefnemer was, werden in Januari de leden van ttv Dordrecht op een dinsdagmiddag door hen uitgenodigd.

Wij speelden op basis van 20 leden van iedere club. Alexandria won, maar dit was niet belangrijk, daar de gezelligheid en de sfeer de belangrijkste factoren waren.

In februari kwam TOGB naar ons toe en inmiddels zijn wij ook in Berkel en Rodenrijs en Dordrecht te gast geweest en spreken alle deelnemers en deelneemsters van een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar.

Inmiddels hebben de voorzitters al via de elektronische weg contact met elkaar gehad en het ligt in de bedoeling na september, zodra de vakanties achter de rug zijn, weer een dergelijk toernooi op touw te zetten. In de club speel je meestal tegen dezelfde personen, terwijl bij een dergelijk toernooi andere tegenstanders tegenover je staan.

Ook denken wij eraan andere verenigingen met een dergelijk veteranen-aantal bij de organisatie te betrekken, maar dit zullen wij in principe naar 2010 verschuiven. Echter aanvragen zullen met enthousiasme bekeken worden.