Kalender  

September 2017
M T W T F S S
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
   
   

Twitter  

   

JeugdSportFonds  

   

Veilig sporten  

   
   
   

door Gerard
Lokatie Dordrecht

Redelijk schoon herfstweer, wel erg druk, druk, druk op de weg. Vooral naar  richting west  Kleinpolderplein. Daar hadden wij geen last van want wij gingen naar het Oosten op bezoek bij de andere Wijzen in dit land. Later hoorde ik van Aad Weber dat er iets in de buurt van het Kleinpolderplein was gebeurd waardoor de filevorming werd veroorzaakt. Wij kwamen in elk geval op tijd aan in Dordrecht...

 

Het was alweer voor de laatste keer dit jaar  dat wij de degens zouden kruisen met onze befaamde tegenstanders. Wij van Alexandria'66 waren er nogal bekaaid van afgekomen dit jaar, om het zo maar eens te zeggen. Het zag er naar uit dat het vandaag ook niet van een leien dakje zou gaan. Er waren zeker wat mij betreft slechte voortekenen.

Toen ik op de Koningslaan fietste, richting Matchpoint alwaar ik door Rob Hoogerwerf zou worden opgepikt met zijn auto, fietste ik langs een man van de plantsoenendienst. Hij liep mij als het ware tegemoet met over zijn schouders als een soort juk de "handzame" grasmaaier. Een apparaat aan een lange steel met een motor aan het ene en aan het andere eind een vlijmscherpe cirkelzaag.  Omdat het toch wel wat nevelig was en de man in het gras liep, het werktuig van kleur erg donker, met bovendien grasresten wegens het recente maaiwerk,  zag ik niet goed dat het enge getande cirkelvormige mes eigenlijk een halve meter over het fietspad uitstak en zich gretig in de richting van mijn hoofd bewoog teneinde wat haartooi te fatsoeneren. Hoewel het er ook van weg had, dat het zaagblad het op mijn linker of rechter oortje had gemunt.  

Nog maar net op tijd wist ik een uitwijkende manoeuvre te malen en mij te bukken. Desalniettemin schampte het vlijmscherpe blad mijn hoofd ter linker zijde en bezorgde mij een permanente scheiding in het haar A La Pelle!!!!
Mijn: "Hée kan je niet uitkijken",  vond geen genade in de ogen van de man van de plantsoendienst. Hij bouwde rustig door aan een shaggie en zei: "Je oor zit er nog aan hoor". "Dat wel natuurlijk" sprak ik en fietste door. Ik kon zijn opmerking natuurlijk best waarderen. Zo ben ik ook weer.

Nou, dat zal wat worden vandaag. Ik moest in het derde team spelen. Ik was "opgewaardeerd" zoals onze onvolprezen voorzitter Aad het placht te noemen.
Samen met Jan Bordewijk zou ons team de mores onder TOGB en Dordrecht moeten brengen. Dat pakte wel iets anders uit.

Het was natuurlijk weer een gezellig gebeuren met eigenlijk allemaal bekende gezichten en wat onze ploeg betreft, opgevrolijkt met de teruggekeerde Ricardo Reijme. Zijn korte vrijage (klinkt wat dubbelzinnig maar ik bedoel zijn verblijf voor korte tijd bij een andere vereniging) in Dordrecht is ten einde en hij is terug op het oude nest. Van harte welkom weer, Ricardo en heel veel succes en geluk man.

Eddy Tjia speelde met Aad Stok,  een ingehuurde kracht die toevallig beschikbaar bleek en vormde het eerste team. Ger Vellinga speelde samen met  ook alweer een (Aad) Hofland en samen vormden zij team twee. Het derde team bestond uit Gerard Klück (zo heet ik al bijna 74 jaar en nog schrijft onze voorzitter mijn naam als volgt: Klueck. Als de cirkelzaag zijn werk goed had gedaan en de finale afscheids advertentie de dagbladen had gesierd, zou geen hond denken dat achter de naam Klueck de befaamde tafeltennisser Gerard Klück schuil ging.  Zijn (die van Aad -wat heb ik vandaag met die naam- Weber) op olie gestookte PC,  heeft niet de ALT combinatie om een ü te schrijven vandaar dat zijn spijkerschriftmachine het nog doet met - ue -. Ik laat het maar zo. De man bedoelt het goed en wie wil dat gezeur van de leden van hem overnemen? Ik niet in elk geval.
O, ja, team vier is aan de beurt bestaande uit Rob Hoogerwerf en Karel Philipse.

Team vijf bestond uit de heren Karel de Jong en Hans de Rijke en waarbij het mij ineens opviel, dat er deze aflevering helemaal geen dames bij "Alex" meededen. Dames die bij "Alex" toch maximaal aanwezig dienden te zijn. Toch?? Ik miste Nel en Swan, met hun charmes  en Josianne met haar immer aanstekelijke lach.
Team zes bestond uit de onafscheidelijke twee eenheid, Jan Swart en Sjaak Ruijl. Team zeven zat verpakt in het olijke duo Anton Stormezand en Toon van Brakel en zo komen we bij de hekkensluiters van team acht terecht  te weten Ricardo Reijme en Fred Barzilay. Een succesduo zoals later blijken zal.

Om maar meteen de loftrompet over dat team te uiten;  zij speelde een voortreffelijke partij met name Ricardo, die alles won en heeft daarbij de uiteindelijke overwinning van Alexandria mogelijk gemaakt. "Dank zei mij", waren zijn weinig van bescheidenheid getuigende woorden, toen Jelle, de voorzitter van Dordrecht aankondigde dat Alexandria deze aflevering met overtuiging gewonnen had.

Ik ga nu even in op de officiële uitslag. Aanvankelijk dacht ik een telfout te zien staan bij mijn team drie,  maar ik bleek mij vergist te hebben. Voor alle zekerheid alles nageteld ten aanzien van onze gespeelde wedstrijden en geen onregelmatigheden kunnen ontdekken. Dat is toch wel fijn om te weten.
Met overtuiging dus zijn we deze keer winnaar geworden en wel om het zo maar eens te zeggen: " op afstand". De einduitslag werd:
Dordrecht      voor 87  tegen 153 (derde en laatste plaats)
Alexandria'66    voor 146 tegen 94 ( eerste plaats)
TOGB    voor 127 tegen 113 (tweede plaats)

Als ik onze teams opsplits dan kom ik aan:
De top 3 De teams 1,2 en 3 samen goed voor  47  punten voor en tegen 43.
Middenmoot    De teams 4 en 5    samen goed voor   37 punten voor en tegen 23.                         
De laatste 3      De teams 6,7en 8 samen    goed voor  62 punten voor en tegen 28.                

Hoewel ik als nieuwkomer in de top 3 meedeed, mag ik aan de ene kant tevreden zijn maar bespeur toch een randje van azijnzuur. Ik won drie van de vier wedstrijden, waarvan twee met 2-1 en één wedstrijd met 3-0. Ik verloor er één met 1-2 tegen de sterkste tegenstander Annelies Boet. Jammer voor mijn maat, maar hij verloor tegen haar zijn partij met 0- 3. Wel scoorde hij meer individuele punten tegen haar (ik 21 en Jan Bordewijk 24). Zo zie je maar hoe wisselvallig iets kan verlopen.

In de middenmoot sprong team vier duidelijk in het oog met 23 voor en 7 tegen. Met in de hoofdrol Rob Hoogerwerf die 12 punten(maximaal) uit de individuele wedstrijden sleepte. Karel Philipse die lang niet heeft gespeeld en nu toch ook enige last van zijn speelhand had,  vanwege een ontsteking,  moest met wat minder genoegen nemen, maar speelde niet slecht en was samen met Rob in de dubbel eigenlijk ongenaakbaar. Zij pakten 5 van de 6 punten in de dubbel.

De laatste drie kende ook een topper en wel in  team 8.
In team 8 zorgde Ricardo Reijme (terug op het oude nest) individueel voor de maximale 12  winstpunten. Bovendien mag Fred Barzilay zich op zijn schouders slaan. Hij speelde een goed toernooi door 2 maal winst en twee maal verlies (helaas met exact de omgekeerde cijfers. Maar samen met Ricardo speelde hij twee gedegen dubbels, dat wel natuurlijk. Zij wisten daar 5 punten mee te scoren.
Fred was volgens mij best verguld. Hetgeen mocht.

Hierbij wil ik het eigenlijk maar laten.
Ik wens u veel leesplezier en tot de volgende keer.
Gerard Klück

PS:
voor Aad Weber
K  l   ü  c  k    met u umlaut    en zonder e
( ik doe de u umlaut door de alt toets ingedrukt te houden en door  op de u te  timmeren. Vervolgens alt loslaten en gelijk nogmaals op u (niet op u natuurlijk maar op u(de letter)). Dan krijg ik een mooie =  u =   met umlaut die er zo uit ziet  = =  ü    ==. Ziet u wel? Dank u.

   

Sociale Media!