Kalender  

September 2017
M T W T F S S
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
   
   

Twitter  

   

JeugdSportFonds  

   

Veilig sporten  

   
   
   

door Gerard Klück

Het drie mix toernooi van Alexandria 66 van  22 oktober 2013 tegen TOGB en Dordrecht...

Het toernooiverslag is door gebeurtenissen binnen ons verenigingsleven op een lager plan gekomen. Hoewel we een fijne sportdag hebben beleefd ondanks de behaalde derde en laatste plaats, de tweede plaats was voor Dordrecht en TOGB werd eerste, zaagde bewust of onbewust het verlies van een sportvriend aan de gevoelens van hen die de persoon goed hebben gekend. Voor aanvang van de wedstrijden hebben wij eerst een moment staande in stilte Aad Boomman herdacht....

 

Het meest ongelooflijke is toch geschied. Speelde Aad Boomman drie weken geleden nog mee in het toernooi te Berkel vandaag moesten wij het voor altijd zonder hem stellen. Na het bekend worden van zijn ziek zijn heeft Aad het nodige aan onderzoeken en behandelingen, operaties incluis ondergaan. Het zat niet mee allemaal. Totdat een simpele opmerking van een goede kennis Aad op het goede spoor zette en om een bepaald medicijn vroeg, waarvan bleek dat men het medicijn vergeten was voor te schrijven. Zo heb ik het ongeveer vernomen.

Aad kon nog niet met zijn vingers knippen maar twee dagen later ging hij zelf met de auto naar het ziekenhuis en zoals ik al zei, Aad speelde mee tijdens het toernooi in Berkel, amper een maand geleden. Aad en Ria hadden weer goede moed. Helaas, toen wij Ricardo Reijme voor zijn afscheid van onze vereniging (hij verhuisde naar Dordrecht en gaat daar spelen bij een andere club)  een  presentje gaven, deelde Aad Boomman zelf mede dat het  met hem slecht ging.

Op dinsdag 15 oktober 2013 wist Anton Stormezand al te melden dat Aad sterk achteruit ging. En op zaterdag 19 oktober 2013 meldde Karel Philipse ontdaan, dat er slecht, zeer slecht nieuws was. De dag er vóór hadden Aad en Ria te horen gekregen dat er medisch gezien niets meer voor Aad kon worden gedaan. De bekende ziekte, die kanker heet, had dramatisch toegeslagen.

Vandaag op 22 oktober,  vlak voordat ons toernooi in Matchpoint begon hoorden wij in volstrekte verslagenheid dat Aad de strijd heeft moeten beëindigen.  Zondag 20 oktober 2013 omstreek 19.00 uur  is Aad heengegaan.  Ondanks de wetenschap dat het een aflopende zaak was, is zo'n bericht toch onwezenlijk plotseling.  Wat moet je dan zeggen? Hoeveel mensen binnen de vereniging hebben de ervaring reeds achter de rug. Toch weet je niet wat je moet zeggen. Je voelt bijna het  verdriet  van de vrouw en de (klein)kinderen en ieder die hem een goed hart toegedragen heeft. Aad was een moordkerel. Hij had niet veel woorden nodig om iemand zonodig op de plaats te zetten.  Woorden waren naar ik meen niet de werktuigen waarmee hij werkte. "Geen woorden maar daden" leek zijn onuitgesproken parool. En wat ik inmiddels heb begrepen van alle verhalen, kunnen we gerust zeggen:"Zijn daden waren groot". Ik hoop dat zijn vrouw en verdere nabestaanden dit als een groot goed zullen koesteren. Het is een pleister op de wonde, die het gemis van een geliefd persoon, heet te zijn. De vreugdevolle herinneringen zullen met de tijd de pijn verzachten. Sterkte bij het dragen van het verlies.

   

Sociale Media!