Dinsdag 28 maart was ttv-Dordrecht gastheer in het Aad Weber 3-mix toernooi van de veteranen. In het gezellige clubgebouw in Dordrecht werd weer menig spannend partijtje gespeeld tussen de veteranen van Alexandria '66, T.O.G.B. en Dordrecht. De organiserende club had deze keer enige moeite om voldoende mensen in te zetten, maar met wat invallers en leden, die voor twee speelden, lukte het toch. Zelf waren wij met precies het benodigde aantal van 16 spelers aanwezig. We hadden geen reservespelers maar gelukkig waren er ook geen uitvallers. In de einduitslag was misschien te zien, dat Dordrecht met handicap speelde. Ze eindigden in ieder geval op de 3e plaats. De eerste plaats werd door T.O.G.B. veroverd, door voornamelijk in de poules 1 t/m 3 en poule 7 veel sterker te zijn dan onze spelers. In poule 4, 5, 6 en 8 ging de overwinning naar Alexandria '66, met als topprestatie, dat door Karel de Jong en Nico de Lange in poule 6, alle wedstrijden werden gewonnen. Ook poule 5 met Aad Goedhart en Hans de Rijke, draaide met slechts 2 verliespartijen zeer goed. De einduitslag was als volgt:

1e plaats T.O.G.B. met 133 punten voor en 107 tegen

2e plaats Alexandria met 125 punten voor en 115 tegen

3e plaats Dordrecht met 102 punten voor en 138 tegen

De afsluitende wedstrijd van dit voorjaar vindt plaats bij T.O.G.B. op dinsdag 25 april 2017.

Op dinsdag 28 februari jl. speelden de veteranen hun eerste traditionele Aad Weber 3-mixtoernooi
van dit jaar in ons eigen clubgebouw MatchPoint tegen de veteranen van Dordrecht en TOGB.
Elke vereniging speelt met 8 duo-teams verdeeld over de 12 tafels, opgesteld in beide zalen.
Anton Stormezand verwerkte alle uitlagen ter plekke direct op zijn laptop en de bardames Boomman, Groeneveld, de Lange, Goedhart en Komen zorgden voor de koffie, thee, andere drankjes, cake, broodjes kroket, -ham, -kaas etc.

De einduitslag was deze keer, weergegeven in de totaal per vereniging gewonnen sets:

1. TOGB met 140 sets
2. Alexandria ‘66 met 113 sets
3. Dordrecht met 107 sets

Voor meer en foto's

Op zaterdag 17 december jl. speelden de veteranen hun jaarlijkse clubkampioenschap. De opkomst was helaas matig te noemen, daar slechts 18 van de bijna 60 veteranen zich hadden aangemeld. Hiervan moest er ook nog 1 zich ’s morgens ziek afmelden. Desondanks werd het een gezellige happening met een heerlijke lunch, met soep en zelfgemaakte salades, verzorgd door Ria Boomman en Erica Groeneveld (zie de foto, gemaakt door Anton Stormezand, die tevens onze toernooileider was). Veteranenkamp 2016b1Na een aantal 4- en 5-kampen werd er verder gestreden om de bovenste 4 plaatsen. De eerste uitkomst van het toernooi was zeer verrassend te noemen. De kampioenen van de laatste jaren Eddy Tjia en Jan Bordewijk werden slechts 6 en 7. De strijd om de derde en vierde plaats ging tussen Aad Stok en Ben van Rossum en werd met 3-0 gewonnen door Aad. Veteranenkamp 2016c1

Een zeer spannende finale o.l.v. scheidsrechter Ton tussen ‘nieuwkomer’ Hans Swart en Evert Hoogervorst, waarbij dan de één een game leek te winnen en die dan toch weer naar de ander ging, werd  uiteindelijk met 3-1 beslist in het voordeel van Hans. Hij kreeg dus even later de wisselbeker overhandigd door Nico, die namen het bestuur de prijzen mocht uitreiken. Nico bedankte hierbij tevens Ria en Erica voor de heerlijke lunch en Anton en Jan voor de organisatie van dit alles. Veteranenkamp 2016d1

Dit is de volledige uitslag:

1. Hans Swart

2. Evert Hoogervorst

3. Aad Stok

4. Ben van Rossum

5. Sjoerd Rijpma

6. Eddy Tjia

7. Jan Bordewijk

8. Nico de Lange

9. Rob Hogerwerf

10. Sjaak Reuijl

11. Ricardo Reijme

12. Ger Appelboom

13. Jan Swart

14. Rob van den Maagdenberg

15. Ton Hensing

16. Josiane van Komen

17. Piet Boschman

Groepsfoto fam. toernooi 2016 c

door: Jan Bordewijk
Op zaterdag 12 november jl. werd het ‘VETERANEN FAMILIE-DUBBELTOERNOOI’ gespeeld, waarvoor zich 11 teams hadden aangemeld. Spelleider Jan Bordewijk had voor aanvang de spel- en gedragsregels toegelicht, zodat ook de gastspelers (familie, vriend, buur, etc.) van de desbetreffende veteraan waren geïnformeerd.
Er werd weer met veel elan en durf gespeeld en uiteindelijk werden Karel de Jong met Mitchel in de eerste poule met 5 teams en Joop Scheepers met José in de tweede poule met 6 teams, ongeslagen eerste. In een spannende finale waren Joop en José net iets sterker dan Karel en Mitchel, zodat Jan Bordewijk de eerste prijs aan hen kon uitreiken. De uitslag met het aantal gewonnen games uit de ‘best of three’ gespeelde poulewedstrijden:

01. Joop Scheepers met José 13
02. Karel de Jong met Mitchel 11
03. Ricardo Reijme met Henk 11
04. Rob Hogerwerf met Robine 09
05. Jan Bordewijk met Jaco 07
06. Jan Swart met Robin 06
07. Toon van Brakel met Betty 06
08. Hans Swart met Barry 05
09. Sjaak Reuijl met Martin 03
10. Piet Boschman met Lisanne 02
11. Rob v.d.Maagdenberg met David 02

door Jan
Op dinsdag 10 november jl. speelden de veteranen hun laatste 3mix-toernooi van dit jaar tegen TOGB en Dordrecht bij Dordrecht.
Tijdens de welkomstspeech van Jelte Thoma, de voorzitter van de thuisclub werd met een minuut stilte het overlijden van onze voorzitter Aad Weber herdacht...