Alexandria '66 kent op dit ogenblik 2 vertrouwenspersonen. Wie zijn ze en wat doen ze?

Bij Alexandria zijn er op het ogenblik 2 vertrouwenspersonen te weten, François de Leeuwe en Malu van der Krogt, om signalen op te kunnen sporen op het gebied van ongewenste omgangsvormen (die kunnen leiden tot seksuele intimidatie/misbruik) pestgedrag en of discriminatie. Een situatie waar we geen van allen aan willen denken, maar helaas komt het regelmatig voor(kijk de kranten en het nieuws er maar op na).

We willen proberen dit te voorkomen (preventief beleid) maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. We willen er zorg voor dragen dat jeugdleden maar ook vrouwen (de twee meest kwetsbare groepen) zich veilig kunnen voelen bij Alexandria zodat zij lekker kunnen sporten. Mochten er wel onveilige situaties ontstaan dan kan men bij een van de 2 vertrouwenspersonen terecht voor een vertrouwelijk gesprek en zal hij/zij kijken wat de mogelijkheden zijn, welke acties ondernomen kunnen worden.

François de Leeuwe is te bereiken via mail, telefoon, of in de zaal:
François: 06-16594353

Malu van der Krogt is te bereiken via mail, telefoon, of in de zaal:
Malu: 06-41426940

Wie is François:

Ik vind het belangrijk dat ieder lid van onze vereniging zich prettig kan bewegen binnen onze vereniging om op zijn of haar gewenste wijze invulling te geven aan de tafeltennis hobby.
Mocht dit om een of andere reden niet lukken dan wil ik graag kijken wat er binnen mijn mogelijkheden ligt om deze ongewenste situatie om te draaien een een positief gewenste situatie.
Zelf ben ik enkele jaren lid van deze vereniging en speel ik in het eerste team op landelijk niveau mijn partijen. Naast mijn enorme drive om zelfs op mijn leeftijd nog steeds te verbeteren in spel en resultaten is plezier in het spel onontbeerlijk.

Wie is Malu:

Mijn naam is Malu van der Krogt en ben twee jaar geleden bij Alexandria komen spelen in het eerste dames team.
Daarnaast ben ik nog lid van vriendenschaar in Gouda hier heb ik ook in het eerste dames team gezeten en speel ik daar in de reguliere competitie.
sinds mijn achtste jaar speel ik al tafeltennis met een kleine tussen pauze ivm mijn studie.
Ik ben opgegroeid op een vereniging, heb veel sociale contacten daar op gedaan en heb me er altijd thuis gevoeld.
Dit vind ik voor iedereen heel belangrijk dat zij zich veilig voelen binnen een grote vereniging.
in mijn werk als gezinscoach en jongerencoach vind ik het heel belangrijk dat er een vertrouwenspersoon is, zodat ieder zich vrij voelt om zijn/haar stem te laten horen.
Ik gun iedereen ook een plek waar hij/zij met plezier kan sporten en zich op een goede manier kan ontwikkelen.

Prive woon ik samen met mijn vriend nu nog in Rotterdam Kralingen, maar hoop volgend jaar naar Nieuw Crooswijk te verhuizen als de bouw van het huis af is.
Ik ben 33 jaar en heb SPH gestudeerd op dit moment ben ik werkzaam als gezinscoach en jongeren coach in een wijkteam in Rottedam, momenteel is dat in malude wijk Blijdorp, Bergpolder en Liskwartier.

Wat doen we:
We zijn voor iedereen aanspreekbaar die ergens een probleem mee heeft, dit kan persoonlijk zijn of met iemand van de vereniging en je weet niet wat te doen.
Het kan ook zijn dat je lastig gevallen wordt door iemand en je weet niet bij wie je terecht kan.
We hebben van de bond en NOC/NSF informatie ontvangen over seksuele intimidatie, zodat we weten hoe we hier mee om moeten gaan, of welke stappen ondernomen moeten worden.
Dit betekent ook dat we binnen de vereniging alert zijn op ongewenst gedrag, en dat we een goed beleid willen voeren hoe we hier met zijn allen mee om kunnen gaan.
Met name voor de jeugdleden is het belangrijk  dat er een vertrouwenspersoon is bij wie ze terecht kunnen, zij zijn de meest kwetsbare groep.

Alle gesprekken zijn vertrouwelijk en de persoon zelf bepaalt welke stappen er genomen moeten worden, we zullen luisteren en zoeken naar de mogelijkheden.
We zijn aanspreekbaar voor jeugdleden en/of hun ouders.