Sinds februari 2014 biedt Tafeltennisvereniging Alexandria ’66 op donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur met succes bewegen aan voor mensen met een lichamelijke beperking of chronische aandoening: TafeltennisPlus. Het project heeft er voor gezorgd dat er weer een groep mensen gezellig samen aan het sporten is geslagen. En het mooie is: er is nog ruimte voor mensen die ook mee willen doen...

Uit contacten in de wijk met de zorgpartners, zoals huisartsen en fysiotherapeuten, is gebleken dat er duidelijk behoefte is aan laagdrempelig beweegaanbod op maat. Hierop inspelend en uit de maatschappelijke ambitie van TTV Alexandria ’66 om meer voor de wijk en haar inwoners te betekenen is het project TafeltennisPlus ontstaan. TafeltennisPlus heeft als doel om zoveel mogelijk mensen met een bewegingsbeperking en of chronische ziekte structureel aan het bewegen te krijgen en te houden, door onder deskundige begeleiding te sporten. Niet alleen de conditie zal worden bevorderd, maar ook het sociale karakter van TafeltennisPlus is erg belangrijk. Met het project wil de club een sociaal isolement voorkomen en een gezondere levensstijl en gezondheidswinst realiseren.

03

De TafeltennisPlus-groep draait nu een aantal maanden en er zijn nu al nieuwe leden uit voort gekomen. Eén van de nieuwe leden is Piet.
Piet sport vanaf het begin met de groep mee en doet dat met veel plezier. Sinds 1978 is hij een enthousiast tafeltennisspeler maar kwam door een herseninfarct in 2010 thuis te zitten en kon zijn sport niet meer beoefenen. Begin 2014 zag hij bij zijn fysiotherapeut een flyer over TafeltennisPlus. Piet besloot naar de vereniging te komen en is hij meteen gebleven; hij heeft zijn oude passie weer opgepakt. Hij speelt met veel plezier en is weer onder de mensen. Piets advies aan mensen met een beperking: kom!
Jolanda, oud paralympisch kampioene, is zeer betrokken bij TafeltennisPlus. Vanuit haar brede sportieve ervaring geeft zij de trainers binnen de vereniging advies over het spelen met een beperking. Jolanda, zelf rolstoelgebruikster, heeft meerdere titels op nationaal en internationaal niveau. Op de vraag wat tafeltennis haar heeft gebracht, antwoordde Jolanda: “Een man, een kind, geluk, veel vrienden in binnen en buitenland, en veel plezier met het spelen en zien van wedstrijden”.
Jolanda’s advies aan mensen met een beperking; benut je kansen, ga niet uit van je beperking!
Saskia Meijer is voorzitter van TTV Alexandria ‘66 en één van de trainsters. Saskia en Jolanda houden contact met de Nederlandse Tafeltennisbond en de zorgpartners en zijn betrokken bij een landelijk project om tafeltennis in te zetten als revalidatiesport. Dit past precies binnen de doelstelling van de TafeltennisPlus-groep. Saskia: “Ik vind het prettig dat alle leden van deze groep met plezier naar de training komen en dat ook uitstralen. Maar vooral dat er onderling een goed contact is mooi om te zien. Op deze manier wordt bewegen gecombineerd met gezelligheid en dat is een goede stimulans om uit huis te komen om te gaan bewegen.”

04

De TafeltennisPlus-groep bestaat uit mensen met verschillende beperkingen, maar voor het leren en spelen van tafeltennis levert dat geen beperking op. Er is sprake van een hechte groep, waarbij nieuwe leden zich snel thuis zullen voelen.
Interesse?
In de donderdagochtendgroep is nog plaats, het is mogelijk om vrijblijvend mee te doen. De eerste drie trainingen zijn gratis. Kijk voor meer informatie op http://www.ttv-alexandria.nl/tafeltennisplus.
Aanmelden kan via mail naar Saskia: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , kom langs! Of loop gewoon eens bij TTV Alexandria ’66 aan de Tattistraat 23-25 (ingang Romanohof, Lageland) binnen.
Iedereen is van harte welkom!